Tot nu....

Tot 2000 heb ik me voornamelijk bezig gehouden met tekenen, vooral portretten. Het is altijd mijn droom geweest om dit tekenen te kunnen gebruiken in mijn beroep. Begin 2000 heb ik de stap gezet door eerst een half jaar een oriëntatiecursus te doen aan de kunstacademie in Arnhem, om te kijken en te ervaren of bezig zijn met en het maken van “kunst” iets voor mij zou kunnen zijn.

Het beeldend werken vond ik geweldig. Maar ik miste op dat moment toch wat. Tijdens deze periode hoorde ik ook over “beeldende creatieve therapie”. Dit wordt ingezet als onderdeel van de behandeling van mensen met psychische problemen. De beeldend therapeut combineert het werken met beeldende middelen (b.v. klei, verf, hout) met praten. In 2000 ben ik begonnen met een deeltijd - opleiding aan de HAN in Nijmegen als beeldend creatief therapeut. Door deze opleiding ben ik naast het tekenen begonnen met schilderen en keramiek, en dit is (nu nog steeds) uitgelopen in een passie.

In het begin schilderde ik veel mensen en organische vormen (zacht en rond). Later werden het ook bomen, vooral de verschillende structuren, de ruwe vormen inspireerden mij. Omdat dit zulke tegenstrijdige uitgangspunten zijn, was het voor mij een uitdaging deze samen te brengen. Dit is zichtbaar in mijn werk, mijn zoektocht naar contrasten: hard/zacht, glad/ruw, beschadigd/heel, donker/licht. Ik werk veel intuïtief, soms naar voorbeeld, of gebruik het voorbeeld als uitgangspunt.

 De ontstane passie probeer ik, ook in mijn huidige beroep te delen met andere mensen. Sinds april 2003 werk ik als beeldend creatief therapeut in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

In september 2005 ben ik begonnen met beeldhouwen (brons, hout, steen)bij atelier ZeppGerritsen (o.l.v. Frans Gerritsen). Even wennen, maar geweldig!   Het grappige is dat ik mijn schilderijen terug begin te zien in mijn stenen beelden.

Dit alles heeft geleid tot mijn tweede baan, vanaf februari 2008 werkte ik samen met Frans Gerritsen. Bij zijn atelier gaf ik nu teken, schilder en boetseerles.

Sinds september 2012 heb ik mijn eigen atelier, ATELIER 17, aan de Arnhemseweg 17 in Rheden. Een heerlijke plek om te werken! Kom gerust een keer kijken!

Voor mij de ideale combinatie: beeldend therapeut, les/begeleiding geven bij tekenen, schilderen en boetseren en autodidact kunstenaar.