Cursus tekenen en schilderen.

Lijkt het u leuk om te tekenen, schilderen of boetseren? Dat kan, op verschillende dagen van de week, bij atelier 17 in Rheden. Kom gerust eens kijken of meedoen.

De nadruk in deze cursus ligt op het plezier in het tekenen, schilderen of boetseren.  Het is bedoeld voor iedereen, het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt. Je kunt met alles meedoen of uitproberen. 

Tekenen en schilderen.
Je kan zelf kiezen wat je gaat maken. Werken kun je vanuit verschillende invalshoeken, bijvoorbeeld  vanuit een kunstkaart of een foto, of een figuur of portret, stilleven of wat je maar wilt. Je kunt ook schilderen op muziek, vanuit een gedicht, een  (persoonlijk) thema of je laten inspireren door een kunstschilder. Of je kunt intuïtief schilderen, dit betekent dat je gaat schilderen vanuit je eigen gevoel, fantasie en intuïtie. Je start vanuit rust, ontspanning of visualisatie  en dan laat het schilderij of beeld ontstaan. Als je liever werkt vanuit “opdrachten”, is dat ook een mogelijkheid.

Je kunt allerlei verschillende materialen gebruiken, zoals acryl- en olieverf, aquarel, pastel, ecoline, houtskool en andere tekenmaterialen, maar ook een combinatie met andere materialen zoals pasta en gel, zand, steentjes, hout, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook de ondergrond waarop je werkt kan variëren: doek, karton, board of papier.

Boetseren

Ook is er de mogelijkheid om werkstukken van klei te maken. Als je nog nooit met klei hebt gewerkt, worden er eerst een aantal technieken aangeleerd. Daarna kan je in principe alles maken wat je wilt! De werkstukken kunnen worden gebakken en geglazuurd.


Al deze manieren, technieken, materialen helpen je zoeken naar je eigen stijl, je eigen manier van werken. De begeleiding is gericht op jouw individuele (beeldende) ontwikkeling, maar ook op “niets moet, alles mag”.
Een belangrijk element in de lessen is ook het kijken naar en praten over elkaars werk (als je dat wilt natuurlijk!). Het werken in een groep zorgt voor inspiratie en motivatie.


Tekenen, schilderen of boetseren, leuk, bijzonder en een geweldige ervaring om te doen!

Mijn eigen ervaring met beeldend werken is, dat je alles om je heen even kunt vergeten. Maar ook dat het alle zintuigen prikkelt: kijken, voelen, ruiken, bewegen ….Vooral in deze tijd, waar zoveel indrukken op je afkomen, is het een prima manier om je te ontspannen. Je kunt je indrukken verwerken in een tekening, schilderij of beeld en je zult zien dat je er veel energie voor terugkrijgt!

 


De cursustijden
Ochtendcursus:
Dinsdag -, vrijdag en zaterdagochtend, van 09.15 tot 12.00 uur , start vanaf vrijdag 22 september 2023. Deze cursus is wekelijks, met mogelijkheid voor 1 x in 14 dagen.

Middagcursus:                                                                                                    Maandagmiddag, van 13.30 tot 16.15 uur, start 25 september 2023. Deze cursus is 1 x in de 14 dagen.. 

Avondcursus:
Maandagavond  van 19.15 tot 22.00 uur, 1 x in de 14 dagen, start 2 oktober 2023          Woensdagavond van 19.15 tot 22.00 uur 1 x in de 14 dagen, start 20 september 2023

Je kunt altijd instappen op een later tijdstip!
 

Start met koffie of thee.

De cursus wordt  op het moment gegeven in blokken: 

- September - December
- Januari - eind in overleg met de deelnemers per groep

Geen lessen in de schoolvakanties.

Gemiste lessen kunnen altijd worden ingehaald, in hetzelfde blok.

Kosten:
De prijs is €  17,- per les, exclusief materialen, of € 20,- incl. materialen (d.i. olie,- acryl- en aquarelverf, penselen, pastelkrijt, ecoline, klei, enz.) m.u.v. doeken, “duur” papier en het bakken van de klei.

Het bakken van de klei kost voor cursisten € 3,- per kg. Als het geglazuurd wordt, wordt het 2 x gebakken.


Als u uw eigen materialen meeneemt,  kunt u de aanwezige materialen (verf, pastel, ecoline, pasta/gel, papier, klei/glazuur )  gebruiken/proberen tegen kostprijs.

De betaling vindt plaats per maand. (tikkie, overmaken of contant)

Ook is er een mogelijkheid losse les(sen) te volgen, als er plek is. Hier is de investering  

€22,50 excl. materialen. (eventuele materiaalkosten naar gebruik, gemiddeld € 3,-)

Op het moment zijn er nog een aantal plaatsen.

 

Workshop

Er is een mogelijkheid voor het volgen van een workshop, vanaf 4 personen. Er zijn veel mogelijkheden. Bij boetseren worden er meestal 2 workshops gegeven. 

 

Belangstelling? Neem contact met mij op:

e: drenthsimone@gmail.com

t: 06-42907978 of 026 4954055

kom gerust een keer kijken!                 

Atelier-17, Arnhemseweg 17, 6991 DK Rheden

 

Ervaringen cursisten:

"Simone is een fijn mens die rust uitstraalt en getalenteerd en vol passie schildert.

Omdat Simone ook werkt als creatief therapeute voegt ze bijzondere vaardigheden en eigenschappen toe aan haar lessen.

Zo geeft ze op een hele prettige en eerlijke manier feedback, zodat ze je zelfvertrouwen opbouwt. Ze benadert iedereen op individuele wijze en vaak stimuleert ze je om nieuwe dingen uit te proberen, en zal je nooit dwingen. We hebben dus geen klas waarin iedereen hetzelfde doet. Van beginnend tot en met vergevorderd zitten we bij elkaar, en de sfeer is zo open dat we ook onderling veel uitwisselen. Op verzoek geeft ze wel klassikaal les, b.v. portrettekenen.

Simone kan goed luisteren en inschatten wat je wensen zijn en wat je wilt leren. Ook voor de zeer gevorderden blijft het uitdagend en boeiend.
 

Deze werkwijze heeft mij echt over een streep getrokken. Ik was wel creatief, maar dacht dat ik niet kon schilderen. Graag wilde ik vanuit mijzelf schilderen, soort eigen werk maken. De manier waarop Simone mij steeds in mijn waarde laat en mij op mijn niveau stimuleert en uitdaagt, geeft mij het vertrouwen om door te gaan. Ik ben steeds blij met de resultaten en zie vooruitgang in mijn schilderwerken. Ook ik heb zo mijn mindere momenten gehad, dat het allemaal nergens op lijkt of niet lukt wat ik wil. Simone vangt dit steeds op een leuke en goede manier op zodat ik met plezier verder ga.
 

Zolang het kan komt ze niet meer van mij af!
 

Carla v. Buchem"

 

"Simone geeft je precies wat je nodig hebt om verder te komen met je schilderij (en jezelf). Ze is een echte vakvrouw, schildert zelf prachtig, is heel bescheiden en de sfeer in het atelier is fantastisch.

L.W."

"Zelf schilder ik al zo’n 20 jaar met veel plezier. Daarvoor was tekenen mijn grote passie. Met schilderen ben ik begonnen op een atelier in Doetinchem waar ik ben geboren. Daarna kwam ik in Doesburg op les bij een kunstenares. Deze stopte door ziekte en we ( een groep van 8 personen) zaten van de ene op de andere dag zonder locatie en zonder ondersteuning.

Zelf heb ik toen Simone benaderd om ons te helpen en dat wilde ze wel. Zo komt het dat we elkaar al ruim 7 jaar kennen. We hebben de eerste vier jaren in Drempt bij kunstenaar Frans Gerritsen in huis gewerkt met veel plezier. Maar Simone wilde iets voor zichzelf creëren en bouwde haar bescheiden werkplekje thuis om tot een gezellig atelier waar ze haar cursussen en workshops geeft.

Ze geef op verschillende dagen en avonden les. Haar lessen zijn voor een ieder toegankelijk omdat we niet klassikaal werken. We kunnen vrij schilderen en een ieder op zijn eigen niveau. Ze weet je te motiveren om iets aan te durven met vaak de meest verrassende resultaten. De onderwerpen zijn erg uiteenlopend en overal weet ze haar cursisten te ondersteunen en beter te maken zodat het schilderen steeds weer spannend is.

Ze heeft de kracht om het  vertouwen in jezelf te stimuleren met als gevolg, dat je meer van jezelf durft te vragen. Tijdens de lessen loopt ze rond en stuurt je bij waar nodig zodat je als je weer naar huis gaat het gevoel hebt, ik heb vandaag lekker gewerkt en een hoop geleerd.

Dit heb ik na 7 jaar nog bijna wekelijks. Ik hoop dat ik nog heel erg lang bij haar kan schilderen en nog veel van haar mag leren.  Mocht iemand interesse hebben in schilderen, dan kan ik alleen maar zeggen: Kom naar Atelier 17 in Rheden en sluit je aan. De koffie staat klaar en je bent van harte welkom. Wellicht ontmoet ik je snel. Een Fleurige groet van Hein Veugelink."